Υλικά
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
- Για τη σάλτσα
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 10 κλωνάρια μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι φρέσκο
- πιπέρι κόκκινο
- λίγο ζάχαρη
- 5 ντομάτες ώριμες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά και τις φυλάμε σε ζεστό μέρος.
Για τη σάλτσα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρια, ζάχαρη, λίγο νερό από τις πέννες που βράσαμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από τα ζυμαρικά και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.