Υλικά
- 20 κοχύλια ζυμαρικών jumbo (περίπου μισό κουτί)
- 650 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 420 γρ. τυρί ρικότα
- 2 φλ. τσαγιού baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- Πράσινη σαλάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν.
- Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μπολ, συνδυάστε τη ρικότα, το σπανάκι, την παρμεζάνα, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Γεμίστε το κάθε κοχύλι με τη γέμιση των τυριών και τοποθετήστε στο ταψί με τη σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 10- 12 λεπτά. Δυναμώστε τη θερμοκρασία και ψήστε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το τυρί, για 2- 5 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρετε με την πράσινη σαλάτα, προαιρετικά.