Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκκοκο ρύζι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- Σπόροι σουσαμιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Θερμάνετε το λάδι σε αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα αβγά και ανακινείστε τη βάση ώστε να ψηθούν σαν ομελέτα.
- Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε μικρές λωρίδες.
- Προσθέστε το μπέικον στο σκεύος και μαγειρέψτε 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το καρότο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και εν συνεχεία ρίξτε στο σκεύος τα κρεμμύδια, τον αρακά και το ρύζι.
- Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3- 4 λεπτά, προσθέστε το αβγό και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε ξανά.
- Πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.