Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκκοκο ρύζι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • Σπόροι σουσαμιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Θερμάνετε το λάδι σε αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε τα αβγά και ανακινείστε τη βάση ώστε να ψηθούν σαν ομελέτα.
  4. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε μικρές λωρίδες.
  5. Προσθέστε το μπέικον στο σκεύος και μαγειρέψτε 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  6. Προσθέστε το καρότο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και εν συνεχεία ρίξτε στο σκεύος τα κρεμμύδια, τον αρακά και το ρύζι.
  7. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3- 4 λεπτά, προσθέστε το αβγό και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε ξανά.
  8. Πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.