Ένα σνακ που μπορείς είτε να απολαύσεις στο σπίτι σαν πρωινό ή δεκατιανό μαζί με αγνό μέλι είτε να το μεταφέρεις μαζί σου σε μορφή τυρόπιτας χωρίς γλυκαντικό συστατικό. Η σωστή αναλογία αμύλου, πρωτεΐνης και σακχάρων το καθιστά ένα εξαιρετικό σνακ υψηλής θρεπτικής αξίας που εξασφαλίζει καλό κορεσμό για τουλάχιστον 3 ώρες.
Υλικά (2 μερίδες)
- 1 αβγό και 1 ασπράδι
- 80 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. βρόμη
- 40-50 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά και αλάτι
- ρίγανη, πιπέρι
- 1 κ.σ. μέλι
- σουσάμι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά το αβγό με το ασπράδι και το γιαούρτι.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα τη βρόμη, τη φέτα και τα καρυκεύματα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βήμα 3: Ρίχνουμε τον χυλό σε μία λαδόκολλα και την κλείνουμε καλά σαν φάκελο.
- Βήμα 4: Βάζουμε τον «φάκελο» στην τοστιέρα και ψήνουμε για 20’, σε μέτρια θερμοκρασία. (Αν η τοστιέρα είναι μίας θερμοκρασίας, μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος.)
- Βήμα 5: Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω το μέλι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 180 kcal
- Υδατάνθρακες: 27,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 13,7 γρ.
- Λιπαρά: 5,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,0 γρ.
*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ