Ένα σνακ που μπορείς είτε να απολαύσεις στο σπίτι σαν πρωινό ή δεκατιανό μαζί με αγνό μέλι είτε να το μεταφέρεις μαζί σου σε μορφή τυρόπιτας χωρίς γλυκαντικό συστατικό. Η σωστή αναλογία αμύλου, πρωτεΐνης και σακχάρων το καθιστά ένα εξαιρετικό σνακ υψηλής θρεπτικής αξίας που εξασφαλίζει καλό κορεσμό για τουλάχιστον 3 ώρες.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 αβγό και 1 ασπράδι
  • 80 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 50 γρ. βρόμη
  • 40-50 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά και αλάτι
  • ρίγανη, πιπέρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • σουσάμι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά το αβγό με το ασπράδι και το γιαούρτι.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα τη βρόμη, τη φέτα και τα καρυκεύματα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Βήμα 3: Ρίχνουμε τον χυλό σε μία λαδόκολλα και την κλείνουμε καλά σαν φάκελο.
  • Βήμα 4: Βάζουμε τον «φάκελο» στην τοστιέρα και ψήνουμε για 20’, σε μέτρια θερμοκρασία. (Αν η τοστιέρα είναι μίας θερμοκρασίας, μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος.)
  • Βήμα 5: Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω το μέλι.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 180 kcal
  • Υδατάνθρακες: 27,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 13,7 γρ.
  • Λιπαρά: 5,4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,0 γρ.

*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ