Υλικά
- 2 κ. σ. κύμινο
- Νιφάδες τσίλι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. καρότα, πλυμένα και τριμμένα
- 140 γρ. κόκκινες κόκκινες φακές
- 1 l ζεστό ζωμό λαχανικών
- 125 ml γάλα
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε μια κατσαρόλα και σοτάρετε 2 κουταλιές της σούπας κύμινο και μια πρέζα τσίλι για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Βγάλτε περίπου το μισό με ένα κουτάλι και αφήστε στην άκρη.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις φακές, το ζωμό λαχανικών και το γάλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Σιγοβράστε για 15 λεπτά έως ότου οι φακές διογκωθούν και μαλακώσουν.
- Χτυπήστε τη σούπα με μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πάρετε μια βελούδινη υφή.
- Αλατίστε και σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και το υπόλοιπο από τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη.