Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. σκόνη κακάο
- 2 βανίλιες
- 70 ml ηλιέλαιο
- 600 ml γάλα καρύδας
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 πρέζες αλάτι
- Βούτυρο και σκόνη κακάο για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Προετοιμάστε τη φόρμα βουτυρώνοντας ελαφρώς και πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.