Υλικά
- 2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
- 60 γρ. βούτυρο
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς 4 θήκες για σουφλέ.
- Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, ανακινείστε και απομακρύνετε την φρυγανιά που δεν έχει κολλήσει στον πάτο.
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και αφήστε να μαγειρευτεί για ένα λεπτό.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το γάλα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα μέχρι να πήξει.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα τυριά και τα βότανα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.
- Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέστε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας το μείγμα.
- Χτυπήστε τα ασπράδια ξεχωριστά μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές και προσθέστε στο μείγμα των τυριών.
- Χωρίστε ομοιόμορφα το μείγμα στις θήκες που προετοιμάσατε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι τα ατομικά σουφλέ να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.