Υλικά

  • 2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς 4 θήκες για σουφλέ.
  2. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, ανακινείστε και απομακρύνετε την φρυγανιά που δεν έχει κολλήσει στον πάτο.
  3. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και αφήστε να μαγειρευτεί για ένα λεπτό.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το γάλα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
  6. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα μέχρι να πήξει.
  7. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα τυριά και τα βότανα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.
  8. Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέστε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας το μείγμα.
  9. Χτυπήστε τα ασπράδια ξεχωριστά μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές και προσθέστε στο μείγμα των τυριών.
  10. Χωρίστε ομοιόμορφα το μείγμα στις θήκες που προετοιμάσατε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι τα ατομικά σουφλέ να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.