Υλικά

Το αλάτι δεν φέρνει απλώς στην επιφάνεια τη νοστιμιά του φαγητού, αλλά προσθέτει κυριολεκτικά ένα επιπλέον στρώμα γεύσης. Αν μιλάμε μάλιστα για αρωματικό αλάτι, τότε κάθε σεφ θα σου πει πως αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να ζωντανέψεις στον ουρανίσκο ακόμα και το πιο απλό γευστικά κοτόπουλο ή χοιρινό. Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις σπιτικό αρωματικό αλάτι είναι με βασιλικό. Βάζουμε στο μίξερ τρεις κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι και 1/3 της κούπας φύλλα βασιλικού (και μία κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αν θέλουμε) και το χτυπάμε καλά. Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε 3 ακόμα κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, ανακατεύοντας απλώς καλά με το κουτάλι. Το απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε να στεγνώσει για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Η μισή κούπα αρωματικού αλατιού που θα πάρουμε με αυτόν τον τρόπο διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο ως και 4 μήνες. Κάνει θαύματα σε πιάτα με ψάρι, λαχανικά, μακαρόνια και κοτόπουλο…