Υλικά
- 3 καρότα
- 1/2 κουνουπίδι
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 αβγό
- 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Σε έναν πολυκόφτη τροφίμων τοποθετήστε τα καρότα, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το σκόρδο, το αβγό, την σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Με ένα κουτάλι πάρτε μία ποσότητα από το μείγμα και με το χέρι σας σχηματίστε μία κροκέτα.
- Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τις φτερούγες λαχανικών σε λίγο λάδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο σε μια λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.