Υλικά
- 4 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 συσκευασία μανιταριών ψιλοκομμένα
- 1 κ. γλ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 1/2 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
- 1 κονσέρβα ρεβύθια
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Κόψτε στη μέση τα κολοκυθάκια, βγάλτε την ψίχα τους, ψιλοκόψτε την και αφήστε την στην άκρη.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά και προσθέστε το σκόρδο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.
- Προσθέστε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Ρίξτε τον κόλιανδρο, το κύμινο, τα ρεβύθια, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
- Γεμίστα τα κολοκυθάθια με το μείγμα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30- 40 λεπτά.