Υλικά

  • 15 μπισκότα ολικής άλεσης θρυμματισμένα
  • 2 κ. σ. αλεύρι, λιωμένο
  • 225 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Φράουλες ή μαρμελάδα φράουλας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε ένα τσέρκι 23 εκατοστών.
  2. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά. Στρώστε τα στο τσέρκι ομοιόμορφα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
  4. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Εν συνεχεία ρίξτε τα αβγά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
  5. Συμπληρώστε με την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Περιχύστε πάνω από την βάση με τα μπισκότα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  7. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε το cheesecake να κρυώσει με κλειστή την πόρτα για περίπου 5- 6 ώρες.
  8. Γαρνίρετε με τις φράουλες ή την μαρμελάδα φράουλα και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.