Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 2 κ. γλ. κανέλα
- Γαρίφαλα
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λάδι.
- Ανακατεύετε τη μαγιά μέσα στο νερό και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.
- Προσθέτε την ζάχαρη και την κανέλα και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον νερό.
- Πλάστε τα λαζαράκια σε σχήμα σπαργανωμένου ανθρώπου (όπως αναπαριστάται και ο Λάζαρος στις εικόνες), βάλτε τα γαρίφαλα σαν μάτια στο πρόσωπο και τοποθετήστε τα σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.