Υλικά
Είναι γεγονός πως το αλάτι κάνει θαύματα στο άνοστο φαγητό, μόνο που δεν είναι πανάκεια.
Γιατί υπάρχουν φορές που ακόμα και ένα σωστά αλατισμένο πιάτο μοιάζει άγευστο.
Τι χρειάζεται; Οξύτητα! Λίγες πίκλες σε ένα σάντουιτς, λίγο λεμόνι στο ψάρι και τέτοια πράγματα.
Αυτό δεν είναι βέβαια επτασφράγιστο μυστικό. Όλοι το ξέρουμε ή το υποπτευόμαστε.
Μυστικός παραμένει για πολλούς ο σωστός τρόπος που προσθέτουμε εκ των υστέρων οξύτητα σε ένα φαγητό.
Και εδώ υπάρχουν δύο τρόποι. Το λεμόνι και το ξύδι. Δεν είναι όμως όλα κατάλληλα για τα πάντα.