Υλικά
Τη βινεγκρέτ την ξέρουμε και την αγαπάμε όλοι, νοστιμίζοντας με τη βοήθειά της τις σαλάτες μας.
Ξέρουμε επίσης πως είναι γαλλικής καταγωγής, «γαλλικό ντρέσινγκ» συνήθιζαν να τη λένε, και είναι πράγματι ένα ελαφρύ ντρέσινγκ για εκείνες τις φορές που δεν θες να καταφύγεις σε βαριές σος για τα λαχανικά σου.
Αυτό που κάνουμε όμως λάθος οι περισσότεροι είναι πως θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πράγμα! Αυτό νομίζουμε, πως η βινεγκρέτ είναι μια συγκεκριμένη σάλτσα με συγκεκριμένα υλικά και διαφωνούμε κάποιες φορές αν περιέχει εκείνο ή το άλλο συστατικό.
Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Ο όρος βινεγκρέτ περιέχει πολλά κάτω από την ομπρέλα του, αν και όλα ξεκινάνε από την απλή βάση του λαδιού και του ξυδιού (ή του λεμονιού).
Όταν λέμε βινεγκρέτ, μπορεί κάλλιστα να εννοούμε από ένα απλό… λαδόξιδο έως και μια περίπλοκη σος με γεύση ροδιού, φράουλας, μελιού, σκόρδου κ.λπ.