Υλικά

  • 500 γραμμάρια μελιτζάνες
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 500 ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 3 αβγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες. Τρίβετε τις μελιτζάνες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τέλος, τα αλατίζετε και τα πασπαλίζετε με αλεύρι.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφετε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού. Μέσα σε αυτό, τοποθετείτε τις μελιτζάνες.
  3. Αμέσως μετά, τα πασπαλίζετε με το σκόρδο. Βάζετε τις μελιτζάνες στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  4. Μόλις ψηθούν, βγάζετε από το φούρνο και τα ανακατεύετε με την παρμεζάνα και το δεντρολίβανο. Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αβγά.
  5. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα αβγά με το τυρί κρέμα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα αυτό και το ενώνετε με τις μελιτζάνες.
  6. Αδειάζετε το μείγμα μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.