Υλικά
- 500 γραμμάρια μελιτζάνες
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 500 ml γάλα
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα
- 3 αβγά
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις μελιτζάνες. Τρίβετε τις μελιτζάνες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τέλος, τα αλατίζετε και τα πασπαλίζετε με αλεύρι.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφετε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού. Μέσα σε αυτό, τοποθετείτε τις μελιτζάνες.
- Αμέσως μετά, τα πασπαλίζετε με το σκόρδο. Βάζετε τις μελιτζάνες στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, βγάζετε από το φούρνο και τα ανακατεύετε με την παρμεζάνα και το δεντρολίβανο. Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αβγά.
- Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα αβγά με το τυρί κρέμα και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα αυτό και το ενώνετε με τις μελιτζάνες.
- Αδειάζετε το μείγμα μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.