Ένα πρότυπο συνέδριο, που στοχεύει να ενώσει τόσο τους έλληνες φοιτητές όσο και ευρύτερα τους Έλληνες της Βρετανίας, διοργανώνει η ελληνική κοινότητα του London School of Economics, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του LSE στο Λονδίνο, την ερχόμενη Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Μαρτίου.
Το συνέδριο που διοργανώνει το LSE Hellenic Conference 2025, θα φιλοξενήσει μία σειρά από πάνελ και ομιλίες που αφορούν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, με εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, μεταξύ των οποίων η ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΑΣΑ, Γιώργος Παγουλάτος, ο διακεκριμένος καθηγητής του LSE, Σπύρος Οικονομίδης και ο γνωστός Έλληνας ξενοδόχος, Σταύρος Μήτσης.

Επιπλέον, το συνέδριο, θα εμπλουτιστεί με μια συζήτηση πολιτιστικής κληρονομιάς στην οποία θα συμμετέχουν γνωστοί φιλέλληνες, όπως η διάσημη συγγραφέας του bestseller στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη τηλεοπτική παραγωγή «Το Νησί», Victoria Hislop.
Σε αυτήν την προσπάθεια συμβάλλουν ενεργά το LSE Students’ Union (LSESU) καθώς και το νέο Ερευνητικό Κέντρο του Hellenic Observatory.
Ο διευθυντής του Hellenic Observatory και καθηγητής του LSE, Δρ. Βασίλης Μοναστηριώτης, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία, δήλωσε: «Είναι χαρά μας που συνδράμουμε σε αυτή την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του LSE, ενός από τους πιο δυναμικούς φοιτητικούς συλλόγους του πανεπιστημίου μας. Το συνέδριο συμβάλλει σημαντικά στο να συνδέσει τους Έλληνες φοιτητές και την ελληνική κοινότητα του Λονδίνου και να τους εντρυφήσει στον προβληματισμό γύρω από κεντρικά ζητήματα πολιτικής, οικονομίας και κοινωνίας για τη χώρα μας».