Υλικά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3/4 κ. γλ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 2 λεπτά.
- Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, αλάτι και σκόνη σκόρδου. Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- Σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κριθαράκι να γίνει al dente και να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού, 10 έως 12 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, παρμεζάνα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και επιπλέον ξύσμα λεμονιού.