Υλικά
- 500 γρ. νιόκι
- 2 μπάλες μοτσαρέλα των 125 γρ.
- 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 30 γρ. κουκουνάρι
- Για τη σάλτσα πέστο:
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βάλτε μέσα τα νιόκι.
- Βγάλτε τα όταν ανέβουν όλα στην επιφάνεια.
- Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
- Για να κάνετε τη σπιτική σάλτα πέστο χτυπήστε τα κουκουνάρια και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο μείγμα. Ψιλοκόψτε τα φύλλα του βασιλικού και προσθέστε τα στο μούλτι. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε για να προσαρμόσετε το καρύκευμα.
- Ανακατέψτε καλά τα νιόκι με τη σάλτσα πέστο.
- Κόψτε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε την πάνω από τα νιόκι.
- Πασπαλίστε με παρμεζάνα.
- Διακοσμήστε το πιάτο με μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και κουκουνάρια.