Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πιπεριά σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- αλατοπίπερo
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.