Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (ζητήστε από το χασάπη σας να το ανοίξει σε φύλλο)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
- 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- χυμός ενός λεμονιού
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- ελαιόλαδο
- λίγο φρέσκο βούτυρο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Σοτάρετε αρχικά το σπανάκι σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε και τις ντομάτες και γυρίζετε για μερικά λεπτά.
- Αλατίζετε, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό.
- Γεμίζετε τα φιλέτα με το μείγμα, τυλίγετε σε σφιχτά ρολά και τα δένετε με σχοινάκι.
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε προσεχτικά τα ρολάκια σε ελαιόλαδο, να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές και τα σβήνετε με το κρασί.
- Κατεβάζετε τη φωτιά και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Βγάζετε προσεχτικά τα ρολάκια από την κατσαρόλα και δένετε τη σάλτσα με το γιαούρτι. Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.