Υλικά
- 500 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ρόκα ψιλοκομμένη
- φέτα
- χοντροκομμένα αμύγδαλα
- 4 μανταρίνια κομμενα σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το λάδι, ξύδι, το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνουμε.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα βρασμένα παντζάρια, τη ρόκα και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού, τη φέτα, τα αμύγδαλα και τις φέτες από τα μανταρίνια και σερβίρουμε.