Υλικά
- 5 ντομάτες
- 300 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
- τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
- 1 συσκευασία πέννες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράστε τα λουκάνικα με λίγο λάδι. Όταν βράσουν βγάλτε τα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστού.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
- Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
- Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα κομμένα λουκάνικα.
- Στο τέλος βάζετε τις πέννες μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο.