Υλικά
- 500 γρ. τορτελίνια
- 500 γρ. κιμά από λουκάνικο
- 1 1/2 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 1/2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο σπανάκι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τον κιμά από λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα και αφαιρέστε από την κατσαρόλα.
- Λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι.
- Προσθέστε τα ντοματίνια και την πάστα ντομάτας και σοτάρετε ελαφρώς.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό και τις ψιλοκομμένες, αποξηραμένες ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Πολτοποιήστε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
- Αφήστε να πάρει βράση και προσθέστε τα τορτελίνια και τον κιμά από τα λουκάνικα και βράστε για 8 λεπτά.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο σπανάκι, ανακατέψτε και σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό.