Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία με άλμα στα 6,05μ. και εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με τον ίδιο να μην κρύβει τη χαρά του και να αποκαλύπτει τι του είπε ο νικητής Άρμαντ Ντουπλάντις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους καλύτερους στο άλμα επί κοντώ και για ακόμη μία φορά τους τελευταίους μήνες πέρασε τα 6μ., φτάνοντας για πρώτη φορά στα 6,05μ. Επίδοση που του έδωσε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Ναντζίνγκ, με τον ίδιο να κάνει λόγο για την καλύτερη σεζόν της ζωής του.

«Η προετοιμασία έχει πάει πάρα πολύ καλά. Η αυτοπεποίθησή μου έχει φτάσει στα ύψη. Βλέπω ύψη, ψηλά ύψη και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Και στο 6.10μ που είχα μια προσπάθεια ήταν πάρα πολύ καλή. Φέτος είναι η καλύτερη σεζόν της ζωής μου. Έχω πηδήξει 6 μέτρα πάνω από 4 φορές.

Αυτό που άλλαξε ήταν ότι άλλαξα το προπονητικό μου team. Κάνω προπόνηση μαζί με τον πατέρα μου, Χάρη Καραλή, τον Γιώργο Πομάσκι και τον Πολωνό Μαρσίν Στεπάνσκι, με τον οποίο πηγαίνω στην Πολωνία για προετοιμασία. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα όπου ο καθένας ξέρει τον ρόλο του και όλοι βλέπουν το καλύτερο για μένα. Μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει τέλεια», είπε αρχικά ο Καραλής, ο οποίος αποκάλυψε και τι του είπε ο Ντουπλάντις που πήρε το χρυσό μετάλλιο.

«Μου είπε ο Μόντο «πρώτη φορά πήγε τόσο δύσκολα». Επίσης, και ο πατέρας του και οι υπόλοιποι αθλητές μου είπαν ότι πρώτη φορά τον βλέπουν να είναι λίγο πιεσμένος. Σίγουρα είναι από τους καλύτερους, αλλά κάτι έβλεπε. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς. Αφού σε κάθε αγώνα σταθεροποιούμαι στα 6 μέτρα, θέλω να καταφέρω να ξεπεράσω τα 6.10μ και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά. Εγώ πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω ότι μπορώ να κάνω μαγικά πράγματα και θα δουλέψω σκληρά για να το πετύχω».