Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια, εάν δεν λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας εξέφρασε ο Μ. Μέιστερ, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Α. Μέρκελ.

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Μέιστερ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εάν η Ελλάδα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, είναι απολύτως σαφές ότι θα συνδέεται με νέους όρους. Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει κανένα νέο πρόγραμμα χωρίς όρους».

Ο κ. Μέιστερ υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του ισχύοντος προγράμματος ή να ξεχάσει περαιτέρω βοήθεια.

«Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να περάσει όλες τις προϋποθέσεις, οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω βοήθεια έχει τελειώσει», ανέφερε ο κ. Μέιστερ.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μέιστερ είναι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε πρόσφατα αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει ότι η νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα βασίζεται στους όρους του υφιστάμενου προγράμματος και δεν θα συνδυάζεται με νέα μέτρα λιτότητας.