Οι νέες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη πρόσβασης σε νέες υπερεθνικές αγορές για την προσέγγιση πελατών, συνεργατών, μεντόρων αλλά και πηγών χρηματοδότησης και οι δράσεις που αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ανδρ. Στεφανίδης.

Η 5η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας πραγματοποιείται και στην Ελλάδα από 12 – 25 Νοεμβρίου 2012 και αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ετήσια γιορτή για νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς θέσεων εργασίας.

«Πρέπει να αφυπνιστούμε και η επιχειρηματικότητα να μετατραπεί από μία στενή έννοια εμπορικής σημασίας σε μία ουσιαστική, παγκόσμια πολιτιστική εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα της ανθρώπινης προσπάθειας για δημιουργία προς όφελος όλων. Πιστεύω πως η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει. Η δημιουργία άτυπων δικτύων επιτρέπει το γρήγορο σχηματισμό επιχειρηματικά σκεπτόμενων ομάδων, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίες είτε θα πετύχουν είτε θα ανακυκλωθούν γρήγορα δημιουργώντας νέες ομάδες για την προώθηση νέων ιδεών» σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Στεφανίδης.

Στο πλαίσιο αυτό θα μιλήσουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες, στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2012 στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στο συνέδριο με τίτλο GAME CHANGERS GENERATION WE, που διοργανώνει η ΟΣΥΝΕ.

Επίσης, για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, 66 εθνικοί συνεργάτες δήλωσαν συμμετοχή και προγραμμάτισαν ήδη 25 δράσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, δημιουργώντας άμεση και παγκόσμια προβολή των δράσεων αυτών αλλά και των φορέων που τις διοργανώνουν ενώ ήδη η ΟΕΣΥΝΕ έχει ξεκινήσει τις εργασίες για τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.