Η ΑΕΚ ήθελε να δώσει συνέχεια στη νίκη της επί του ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά τελικά έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία στην OPAP Arena, έχοντας δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις, χάνοντας έτσι τους πρώτους βαθμούς της σεζόν.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η Ένωση ήταν στην επίθεση και οι φιλοξενούμενοι σε θέση άμυνας, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο. Βασικά, η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν στο 26′, όταν ο Κοϊτά έκανε ωραίο σουτ, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Κόστιτς.

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που θεωρητικά θα… ξυπνούσε τους «κιτρινόμαυρους» και θα τους έδινε ώθηση για τη συνέχεια, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι… Και από το 39ο λεπτό αυτό το έδειχνε και το σκορ, το οποίο έγινε… 0-1!

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, στην πρώτη επίσκεψη της Λαμίας στην περιοχή του Στρακόσα, ο Ρινγκ πήγε για σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μπίκοφ και αυτός την έδωσε στον Φουρτάδο που με πολύ ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα παγώνοντας την OPAP Arena!

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με ένα σουτ του Κοϊτά που έφυγε άουτ στο 47′ και στο 54′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαρσία που ήταν έτοιμος να εκτελέσει τον Κόστιτς αλλά ο Γιαννούτσος έκανε εκπληκτικό τάκλιν και τον σταμάτησε.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 0-1 και στο 61′ ο επιθετικός της Ένωσης είχε νέα ευκαιρία για την ισοφάριση αφού πάτησε περιοχή και πλάσαρε αλλά ο Κόστιτς κατάφερε να αποκρούσει. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα και άρχισαν να αγχώνουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατοχή μπάλας 78%.

Ο Αλμέιδα προσπάθησε με τις αλλαγές του να βρει τη λύση και ένας εξ αυτών που μπήκαν στο ματς, ο Λαμέλα, είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 70′ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ μετά το σουτ που έπιασε, με τα λεπτά να περνάνε και το 0-1 να παραμένει. Μέχρι που ήρθε το 87’…

Ο Λαμέλα εκτέλεσε φάουλ και ο Μουκουντί με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 1-1, με την ΑΕΚ να πιέζει συνεχώς στη συνέχεια για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε τη νίκη.

Ένα γκολ που λίγο έλειψε να μπει στο 92′ από το γύρισμα του Ελίασον και τη διπλή κόντρα σε Αθανασακόπουλο και Κόστιτς αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, όπως έγινε και στο 96′ σε απίθανο σουτ του Κοϊτά, με την Ένωση να χάνει τελικά δύο βαθμούς.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα (69′ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι (69′ Μάνταλος), Πινέδα (58′ Λαμέλα), Λιούμπισιτς (78′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (58′ Ελίασον), Κοϊτά, Γκαρσία.

Λαμία: Κόστιτς, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε (76′ Σάντμπεργκ), Ρινγκ (84′ Τερεζίου), Σαραμαντάς (77′ Ντεντάκης), Μπίκοφ, Δοϊρανλής (90′ Αθανασακόπουλος), Φουρτάδο, Μέκιτς (90′ Σιμόνι), Βλαχομήτρος.