«Αποδέχομαι τον όρο γκέι, αλλά δεν είμαι αυτό ακριβώς», τονίζει ο Χάρης Ρώμας στην εφημερίδα «On Time Σαββατοκύριακο», επισημαίνοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του: «Είμαι 100% άντρας».

Σχολιάζοντας τη λέξη «γκέι» που βγαίνει στο διαδίκτυο δίπλα στο όνομά του, ο ίδιος σημειώνει: «Αυτό πουλάει. Το γκέι θα πουλήσει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να σε χαρακτηρίσει. Μια λεξούλα σαν αυτή δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την ευρύτητα μιας προσωπικότητας, δηλαδή εγώ δεν αισθάνομαι ότι με χαρακτηρίζει αυτό. Ούτε κατά διάνοια. Τώρα, το επιλέγουν, γιατί αυτό είναι που θα πουλήσει, που θα δημιουργήσει ένα κλίμα κλπ. Δεν είναι ότι απορρίπτω τον όρο, φυσικά και υπάρχει, ούτε με προσβάλλει, με ικανοποιεί κιόλας, κανένα πρόβλημα δεν έχω να το αποδεχτώ, αλλά δεν είμαι ακριβώς αυτό».

Στη συνέχεια ο Χάρης Ρώμας αναφέρει: «Είμαι 100% άντρας. Αυτό είναι σίγουρο. Τώρα, πώς ο καθένας το μεταφράζει, οι κομπλεξικοί, που δεν θέλουν να το αποδεχτούν γιατί θέλουν να βάλουν την ταμπέλα έτσι όπως τη θέλουν εκείνοι και θέλουν να προκαθορίσουν και τη συμπεριφορά σου προς τα έξω και την εικόνα που θα έχεις… Εμένα δεν με ενδιαφέρει το κόμπλεξ του καθενός. Δεν θα κάνω το χατίρι σε κανέναν να με καθορίσει όπως εκείνος θέλει. Γιατί δεν είμαι αυτό που θέλουν και δεν μπορούν να με βάλουν σε ένα καλούπι και δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι».

«Εγώ είμαι άντρας, γεννήθηκα άντρας και αισθάνομαι άντρας. Υπάρχουν άλλοι άντρες που δεν αισθάνονται άντρες και κάνουν επεμβάσεις, κι αυτούς τους αποδέχομαι και τους βγάζω το καπέλο, αφού δεν μπορούν και είναι εγκλωβισμένη η φύση τους κάπου αλλού. Εγώ όμως γεννήθηκα άντρας. Κι είμαι περήφανος γι’ αυτό. Μου αρέσει που είμαι άντρας και το υποστηρίζω το φύλο μου», επισήμανε ακόμη για το ίδιο θέμα.