Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός προηγήθηκε στο θρυλικό Μαρακανά κόντρα στην πρωταθλήτρια νοτίου Αμερικής Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού κυπέλλου Νέων, δέχθηκε την ισοφάριση, άγγιξε το τρόπαιο με το δοκάρι του Πρεκατέ στο 88′ και τελικά ηττήθηκε με 2-1 στο 92′ και έχασε την ευκαιρία να γράψει ξανά ιστορία.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», έλεγε πριν το ματς ότι ήθελε πολύ μεγάλη προσοχή το πρώτο 20λεπτο, αφού η ομάδα του θα μπορούσε να επηρεαστεί από την παρουσία 30.000 Βραζιλιάνων στις εξέδρες, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν επηρεάστηκε αλλά είχε και πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 6′ με τον Παπακανέλλο που δεν κατάφερε να σκοράρει από καλή θέση.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ανταποκρίνονταν πολύ καλά στο πρέσινγκ της Φλαμένγκο και έβγαινε στην επίθεση δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ, στο οποίο πλησίασαν και στο 20′ και μάλιστα δύο φορές: Αρχικά ο Παπακανέλλος σούταρε και ο Άλβες απέκρουσε και στη συνέχεια ο Πνευμονίδης δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από κοντά.

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 24′, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νέα ευκαιρία με τον Κωστούλα μετά το τακουνάκι του Παπακανέλλου αλλά ο Άλβες κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το 0-0, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Νωρίς στο δεύτερο όμως και συγκεκριμένα στο 54′ ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ που άξιζε με βάση την απόδοσή του: Σέντρα του Αλαφάκη, η άμυνα δεν έδιωξε, το σουτ του Κωστούλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Λιατσικούρας σκόραρε από κοντά για το 0-1!

Οι Πειραιώτες είχαν, πλέον, το προβάδισμα και στο 64′ πήγαν και για δεύτερο γκολ, το οποίο θα τους έφερνε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου, αλλά το σουτ του Παπακανέλλου κόντραρε σε αμυντικό. Έτσι, η Φλαμένγκο έμεινε ζωντανή και στο 73′ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Κάιο Γκαρσία που πήρε το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μπότη σε τετ α τετ με τον Γουάλας Γιαν, γράφοντας το 1-1.

Ισορροπία, επομένως, στο παιχνίδι αλλά στο 88′ οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το δεύτερο γκολ και κατ’ επέκταση και τη νίκη, με την κεφαλιά του Πρεκατέ που πήγε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Μουζακίτη. Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, η οποία στάθηκε ξανά άτυχη λίγα λεπτά μετά…

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι, στο 92′ ο Γουάλας Γιαν έδωσε στον Φελίπε Τεράσα και αυτός από κοντά πλάσαρε για το 2-1, δίνοντας το τρόπαιο στη Φλαμένγκο.

Φλαμένγκο: Άλβες, Λούκας, Βίκτορ, Ιάγκο, Σάλες, Ογκουντάνα, Γουέλιντον (61′ Κάιο Γκαρσία), Γκονσάλβες, Γκόμες (65′ Τερέσα), Άλβες (61′ Ζαν Κάρλος), Γουάλας.

Ολυμπιακός: Μπότης, Κουτσίδης, Πρεκατές, Δάμα, Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Λιατσικούρας, Παπακανέλλος, Κωστούλας.