Τα δεδομένα για τον Νταβίντ Κάρμο στην Πόρτο άλλαξαν και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να το εκμεταλλευτεί και να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή αυτή τη φορά, δίνοντας το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είχε ντυθεί στα ερυθρόλευκα ως δανεικός από τους «δράκους» τον Ιανουάριο και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία προς την κατάκτηση του Europa Conference League. Έτσι, στον Πειραιά ήθελαν να τον κρατήσουν και για τη νέα σεζόν αλλά ο ίδιος είχε αποφασίσει να επιστρέψει στην Πόρτο, με την ελπίδα ότι εκεί θα είχε θέση βασικού πλέον.

Τα πράγματα, όμως, δεν έχουν εξελιχθεί όπως ήθελε ο Κάρμο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκησή του και να έχει φτάσει, πλέον, σε συμφωνία με τους Πορτογάλους για ένα ποσό που θα τον μετατρέψει στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου: 15 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους.

Μια πρόταση που έπεισε τη διοίκηση της Πόρτο, με τον Κάρμο να μένει εκτός αποστολής για τον αγώνα με τη Ρίο Άβε, γεγονός που ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση για την επικείμενη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους», με τις πληροφορίες να λένε ότι Κυριακή (25/8) ή Δευτέρα (26/8) θα είναι στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις, υπογραφές και ανακοινώσεις.