Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 8 την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Η οργάνωση δήλωσε ότι ένα από τα μέλη της ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο Ζόλινγκεν, και έδρασε για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και οπουδήποτε αλλού.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το προπαγανδιστικό της όργανο Amaq.

Νωρίτερα ο Χέντρικ Βιστ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε ότι η επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας ήταν «τρομοκρατική ενέργεια».

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου στο περιθώριο της έρευνας για τον δράστη της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 3 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 8 να τραυματιστούν εκ των οποίων οι 4 βαριά.