«Η Ελλάδα εγείρει σημαντικές ανησυχίες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του κοινοτικού δελτίου πληροφόρησης Europolitique που αναφέρεται στις εργασίες της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Eντα Κένι, λίγο πριν από την έναρξη της άτυπης Συνόδου στις Βρυξέλλες χθες και σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απασχολεί έντονα τους Ευρωπαίους ιθύνοντες και πως ελπίζει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η επιθυμία του ελληνικού λαού είναι να συνεχίσει η Ελλάδα την πορεία της εντός Ευρωζώνης, θέση την οποία συμμερίζονται και οι αρχηγοί κρατών της ομάδας της G8 και της ΕΕ.

Επίσης, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός αναφέρει ότι από μόνη της η μείωση δαπανών δεν αρκεί και ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη σε συνδυασμό με επανεξέταση των δημοσιονομικών κανόνων των κρατών-μελών.

Στη συνέχεια παρατίθενται δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, αρχηγού της ΝΔ ο οποίος τόνισε τις καταστροφικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας στον κοινωνικό ιστό και σημείωσε ότι για αυτό τον λόγο οι αποφάσεις του Ιουνίου είναι καθοριστικές τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.