Αν βρεθείς στη θέση της γυναίκας της φωτογραφίας, κρατώντας στο χέρι σου έναν μικρό νεοσσό, τρέμεις μήπως τον τραυματίσεις, τόσο ευαίσθητος και εύθραυστος που είναι. Και πιθανότατα δεν σου περνά από το μυαλό πως μπορεί εκείνος να είναι λίγο πιο δυναμικός- και πεινασμένος- από ό,τι περιμένεις και μπορεί να βάλει στόχο το… δάχτυλό σου!

Μόλις δύο εβδομάδων το χελιδόνι της φωτογραφίας έπεσε από τη φωλιά του με αποτέλεσμα να αναλάβει τη φροντίδα του ένα κέντρο αποκατάστασης άγριας ζωής στο Surrey της Βρετανίας.

Η Lucy Kells, η γυναίκα που το «υιοθέτησε» το τάιζε με λαβίδα αλλά προς μεγάλη της έκπληξη το μικρό πουλί είχε πολύ μεγάλο… ράμφος και έβαλε στόχο το δάχτυλό της!

Όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο, ζύγιζε μόλις 14 γραμμάρια, ήταν πολύ αδύνατο και αφυδατωμένο. «Ήταν σε άσχημη κατάσταση όταν μας το έφεραν», εξήγησε η Kells στη Daily Mail. Κάθε νεοσσός που πέφτει στο έδαφος κινδυνεύει διότι δεν μπορεί να πετάξει από το έδαφος. Αρχίσαμε να το ταΐζουμε με πολτοποιημένα τριζόνια και μετά από λίγο περάσαμε σε σκουλήκια. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να το αφήσουμε ελεύθερο σε τέσσερις εβδομάδες όταν θα είναι πλέον 35 γραμμάρια, οι μύες του θα έχουν δυναμώσει και θα είναι έτοιμο να πετάξει. Πρόκειται για αποδημητικά πουλιά, το ταξίδι τους προς την Αφρική αρχίζει σε περίπου οκτώ εβδομάδες κι ελπίζω μέχρι τότε να είμαστε έτοιμοι», τόνισε.

Δείτε τις φωτογραφίες