Μπορεί ο Αντρές Ινιέστα να είναι γέννημα-θρέμμα της Μπαρτσελόνα, ομάδα με την οποία ταυτίστηκε, αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον αποθεώσει με ανακοίνωσή της μετά την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Στα 40 του χρόνια ο Ισπανός άσος, ο οποίος είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 με το γκολ στον τελικό κόντρα στην Ολλανδία, έκανε γνωστή την απόφασή του να αποσυρθεί από τη δράση και λίγες ώρες μετά η Ρεάλ έδειξε για ακόμη μία φορά γιατί είναι «βασίλισσα».

Το γεγονός ότι ο Ινιέστα έχει ταυτιστεί με τη Μπαρτσελόνα δεν εμπόδισε τους Μαδριλένους να τον αποθεώσουν για την καριέρα του και όσα πρόσφερε στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αναφέροντας τα εξής σε ανακοίνωσή τους.

«Μετά την απόφαση του Αντρές Ινιέστα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος και όλη η διοίκηση, θέλει να εκφράσει την αναγνώριση και τον θαυμασμό για έναν εκ των θρύλων του ισπανικού αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Αντρές Ινιέστα συνέβαλε στο άθλημα με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και το ήθος του, πέρα από τους πολλούς τίτλους που κατέκτησε στην καριέρα του. Το χαρακτηριστικό του γκολ στο Μουντιάλ 2010 θα μείνει για πάντα στις μνήμες των Ισπανών φιλάθλων. Η Ρεάλ Μαδρίτης εύχεται τα καλύτερα στον ίδιο και την οικογένεια του».