Καλωσόρισες στη φοιτητική ζωή! Η μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο είναι μια από τις πιο συναρπαστικές, αλλά και ταυτόχρονα προκλητικές φάσεις της ζωής σου. Νέα πόλη, νέοι φίλοι, νέες ευθύνες. Κι ενώ όλα αυτά ακούγονται μαγικά, το να κρατήσεις μια ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και την απόλαυση δεν είναι πάντα εύκολο. Γι’ αυτό σου έχουμε ετοιμάσει έναν οδηγό που συνδυάζει τα Do’s και τα Don’ts της φοιτητικής ζωής, για να μπορέσεις να κάνεις έξυπνες επιλογές, να αποφύγεις τα κοινά λάθη και να απολαύσεις αυτήν την περίοδο στο έπακρο.

Γίνε ενεργό μέλος της φοιτητικής κοινότητας, αλλά… κράτα ισορροπία!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να βγεις έξω, να γνωρίσεις κόσμο και να συμμετέχεις σε δραστηριότητες. Μην διστάσεις να γραφτείς σε λέσχες, να παρακολουθήσεις φοιτητικά events και να πας σε ομιλίες, ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις κανέναν. Θα ανακαλύψεις πως οι περισσότερες φιλίες της φοιτητικής ζωής χτίζονται μέσα από τέτοιες εμπειρίες.

Από την άλλη, πρόσεξε να μην το παρακάνεις με τις κοινωνικές δραστηριότητες σε βάρος της ακαδημαϊκής σου πορείας. Αν βρεθείς να τρέχεις από τη μία εκδήλωση στην άλλη και το “διαβάζω αργότερα” γίνει μόνιμη συνήθεια, ίσως χάσεις την ισορροπία που χρειάζεται για να είσαι παραγωγικός/ή. Το μυστικό; Σχεδίασε το πρόγραμμά σου με τρόπο που σου επιτρέπει να συνδυάζεις και τα δύο!

Φοιτητές

Πρόσεξε τα οικονομικά σου, αλλά μην το κάνεις εμμονή!

Το να έχεις υπό έλεγχο τα οικονομικά σου είναι ζωτικής σημασίας. Το budget είναι το νούμερο ένα εργαλείο σου για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις στο τέλος του μήνα. Ξεκίνα με έναν απλό διαχωρισμό για φαγητό, διασκέδαση, λογαριασμούς και έκτακτα έξοδα, και προσπάθησε να τηρείς το όριο που έθεσες.

Αλλά πρόσεξε: το να είσαι υπερβολικά σφιχτός με τα οικονομικά μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο στέρησης και άγχους. Μην ξεχνάς να επιτρέπεις στον εαυτό σου μικρές πολυτέλειες, όπως μια έξοδος με φίλους ή το αγαπημένο σου γλυκό. Στόχος δεν είναι να κάνεις τη φοιτητική ζωή ασκητική, αλλά να έχεις τον έλεγχο χωρίς να χάνεις τη χαρά!

Οργάνωσε τον χρόνο σου, αλλά μην τα κάνεις όλα προγραμματισμένα!

Η σωστή οργάνωση είναι το κλειδί για να πετύχεις τους στόχους σου. Είτε αυτό αφορά τα μαθήματα είτε τις υποχρεώσεις στο σπίτι, ένα καλό πλάνο θα σε γλιτώσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Ξεκίνα τη μέρα σου γνωρίζοντας τι έχεις να κάνεις και δώσε προτεραιότητα στις πιο σημαντικές εργασίες.

Ωστόσο, μην φτάσεις στο άλλο άκρο και αρχίσεις να ζεις μέσα από λίστες και προγράμματα, γιατί τότε θα χαθεί η αίσθηση της ελευθερίας και του αυθορμητισμού που είναι χαρακτηριστικά της φοιτητικής ζωής. Άσε χώρο και για τα απρόοπτα – γιατί μερικές φορές τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν χωρίς προγραμματισμό!

Φοιτητές

Και τώρα το πιο σημαντικό DO: Επίλεξε το ΔΕΗ myHome 4Students για να πετύχεις την τέλεια ισορροπία μεταξύ των Do’s και Don’ts!

Η φοιτητική ζωή έχει τις χαρές και τις προκλήσεις της, αλλά όταν έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί, το άγχος χτυπάει κόκκινο. Εδώ είναι που το ΔΕΗ myHome 4Students σου προσφέρει ενέργεια για να είσαι μέσα σε όλα. Ένα προϊόν που κρατάει χαμηλά τις τιμές (χωρίς να πρέπει να κόψεις από τους καφέδες!) και σου δίνει τη δυνατότητα να ζήσεις την καλύτερη εκδοχή της φοιτητικής ζωής.

Ξεκινάμε από το βασικότερο: σταθερή και χαμηλή χρέωση για τις πρώτες 150 kWh/μήνα, ενώ τους 3 καλοκαιρινούς μήνες δεν έχει πάγια. Και δεν τελειώνουμε εκεί! Το προϊόν συνοδεύεται από προνόμια που κάνουν τη διαφορά, όπως την υπηρεσία GreenPass για έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε η ενέργεια που καταναλώνει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές – eco friendly. Επιπλέον, 5.000 Miles+Bonus μίλια από την AEGEAN, που μπορείς να τα εξαργυρώσεις για μια πτήση εντός Ελλάδας (να πεταχτείς να δεις τη μαμά ή να κανονίσεις αυθόρμητα ταξιδάκια με φίλους).

Και αν είσαι λάτρης του καφέ, θα σε κερνάνε καθημερινά τον καφέ σου, αφού το Coffee Island σου δίνει δώρο κουπόνι 2€ για τον καφέ, για κάθε μέρα του μήνα. Γιατί φοιτητική ζωή χωρίς καφέ; Δεν γίνεται! Ενώ το efood σου δίνει κουπόνι αξίας 50€ για το πρώτο γέμισμα του ψυγείου σου!

Το κερασάκι στην τούρτα; Έκπτωση έως 10% από τον Κωτσόβολο για να εξοπλίσεις το νέο σου σπίτι. Οπότε, είτε ψάχνεις καινούριο laptop, είτε χρειάζεσαι ψυγείο για να κρατήσεις παγωμένο τον καφέ σου, ξέρεις πού θα απευθυνθείς.

Και τέλος, με το ΔΕΗ myRewards Coupons έχεις πρόσβαση σε μοναδικές προσφορές για φαγητό, καφέ, ηλεκτρικά είδη και ταξίδια. Σύντροφός σου σε κάθε Do και κάθε Don’t της φοιτητικής ζωής!

Φοιτητές

Κράτα λοιπόν το μυαλό σου ανοιχτό, απόλαυσε τις στιγμές που έρχονται και, το σημαντικότερο, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να προσαρμοστεί. Τα πρώτα βήματα μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά σύντομα θα ανακαλύψεις πως η φοιτητική ζωή είναι ό,τι καλύτερο έχεις ζήσει μέχρι τώρα.

Καλή αρχή και… να θυμάσαι, το ταξίδι μόλις ξεκίνησε!