Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη μετά το εξώδικο το οποίο απέστειλε στο κόμμα κάνοντας λόγο για διαρροή των προσωπικών του δεδομένων, που αφορούν το Πόθεν Έσχες που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητo;ύν αυτή την ώρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Κώστας Ζαχαριάδης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τον Στέφανο Κασσελάκη έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής του κόμματος, Θέμης Μουμουλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξώδικο που έστειλε στο κόμμα, ο έκπτωτος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, υπογράφει ως «πρόεδρος» του κόμματος, αμφισβητώντας για πρώτη φορά ευθέως – και όχι μέσω αντιπροσώπου – την καθαίρεσή του από την Κεντρική Επιτροπή.

Παραίτηση Σβίγκου ζητούν οι kasselistas

Την ίδια ώρα η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τον Μανώλη Καπνισάκη, απαίτησε την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, θεωρώντας την υπεύθυνη για τη διαρροή των εγγράφων του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Η τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία:

«Η συντρόφισσα Σβίγκου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR. Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι
θεσμός.

Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως.

Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

«Όχι» Πολάκη στη διαγραφή, αλλά «απαράδεκτο το εξώδικο»

Αντίθετος στις σκέψεις διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη δήλωσε αποχωρώντας -λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης απαίτησε τη δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες που κατέθεσε και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο» Ο Παύλος Πολάκης απαίτησε να δημοσιοποιηθεί σήμερα το πόθεν έσχες του και κάλεσε «τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο».

«Καλώ όλους τους υποψήφιους να κάνουμε ένα ραντεβού, για να ορίσουμε ημερομηνίες ντιμπέιτ, να μπούμε σε προεκλογική διαδικασία με ομόνοια και πολιτική αντιπαράθεση» σημείωσε και πρόσθεσε πως: «Δεν μπορείς να διαγράψεις υποψήφιο πρόεδρο, δείχνει αδυναμία»