Ο Μάριος Ηλιόπουλος τα είπε για δύο ώρες με τον Μάκη Γκαγκάτση στα γραφεία της ΕΠΟ με κεντρικό θέμα της συζήτησης τα παράπονα που έχει η ΑΕΚ για τη διαιτησία και στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί χτυπήματα κάτω από τη μέση στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν παράπονα από τη διαιτησία στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όπου ηττήθηκαν με 1-0. Ήταν η πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα για την Ένωση που φωνάζει για δύο φάσεις στις οποίες ζήτησε πέναλτι, με τον Ηλιόπουλο να επισκέπτεται τα γραφεία της ΕΠΟ την Τρίτη (10/10) για να συζητήσει με τον Γκαγκάτση.

Αυτή η συζήτηση διήρκεσε δύο ώρες και είχε ως κεντρικό θέμα τη διαιτησία, με τον Ηλιόπουλο να κάνει δήλωση στη συνέχεια, αναφέροντας τα εξής…

«Επιζητούμε το «ευ αγωνίζεσθαι». Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, κατέστησα σαφές ότι δεν θα δεχτούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η ΑΕΚ είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Το προφίλ της ομάδας, αλλά και το δικό μου, δεν μας επιτρέπουν να ανεχτούμε στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό τέτοιου είδους ενέργειες. Θα προστατέψουμε τα ιδανικά μας με όλες μας τις δυνάμεις. … «Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί». … Ο νοών νοείτω…».

Τι σημαίνει η αρχαιοελληνική φράση

«Λόγοι γαρ έργων σκιαί εισί», ανέφερε σε κάποιο σημείο της δήλωσής του ο Μάριος Ηλιόπουλος και πρόκειται για μια φράση που μεταφράζεται σαν «τα λόγια είναι σκιές των πράξεων». Υπάρχει πάντως και η εκδοχή ότι η μεταφρασή του είναι «τα λόγια κρύβουν τα έργα».