Ένα άγνωστο για τους πολλούς σαρκοφάγο θηλαστικό, που είχε εξαφανιστεί από την Πενσυλβάνια εντοπίστηκε σε μια κάμερα ενώ περπατούσε έξω από το Πίτσμπουργκ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το παμφάγο θηλαστικό με το όνομα «fisher» που ανήκει στην οικογένεια των νυφίτσων, καταγράφηκε από την κάμερα ενώ περπατούσε πάνω σε ένα κορμό τον Ιούνιο – σηματοδοτώντας ένα εξαιρετικά σπάνιο και συναρπαστικό θέαμα.

Οι «ψαράδες», ένα από τα λίγα ζώα που μπορούν να σκοτώσουν και να φάνε σκαντζόχοιρους, εξαφανίστηκαν εντελώς από την Πολιτεία Keystone στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900 μετά από χρόνια σημαντικής αποψίλωσης των δασών και ανεξέλεγκτου κυνηγιού, αναφέρει η nypost. Οι ειδικοί στα άγρια ζώα επανέφεραν τις μεγάλες νυφίτσες στην πολιτεία τη δεκαετία του 1990 και εγκατέστησαν σχεδόν 190 αυτού του είδους σε έξι τοποθεσίες στη βόρεια κεντρική Πενσυλβάνια.

Ο πληθυσμός αυξάνεται σταθερά μετά την επανεισαγωγή, αλλά δεν μπορούν να εντοπιστούν εύκολα, καθώς τα ζώα είναι πολύ καλά στο να κρύβονται. Ο Μπιλ Πάουερς, του οποίου η κάμερα παρακολούθησης κατέγραψε το ζώο στο Murrysville στις 16 Ιουνίου, σοκαρίστηκε. «Έστησα την κάμερα σε ένα παλιό πεσμένο κούτσουρο σε μια απομακρυσμένη περιοχή και την κράτησα εκεί αρκετούς μήνες», δήλωσε ο Πάουερς σε τοπική εφημερίδα. Η ανακάλυψη στο βίντεο του άγριου θηλαστικού ήταν «σαν δώρο Χριστουγέννων», πρόσθεσε ο ίδιος. «Είναι εξαιρετικά σπάνιο κάτι τέτοιο ένα σε αυτή την περιοχή. Είναι σαν να βρίσκεις βελόνα στα άχυρα» τόνισε.

Υπολόγισε ότι το τριχωτό πλάσμα έχει μήκος περίπου 1,5 μέτρο. Οι ψαράδες – που μερικές φορές αποκαλούνται ανακριβώς «ψαρόγατες» – είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των νυφίτσων στην Πενσυλβάνια. Μπορεί να είναι μικρότερα από άλλα αρπακτικά σε δάση, αλλά είναι άγρια και θανατηφόρα.