Ένας κορυφαίος νευροχειρουργός αμφισβήτησε τις αναφορές περί σπάνιας εμφάνισης του θρύλου της Formula 1, Μίχαελ Σουμάχερ, στον γάμο της κόρης του.

Η κόρη του Σουμάχερ, Τζίνα, φέρεται να παντρεύτηκε τον σύντροφό της, Ίαν Μπεθκ, στο πολυτελές οικογενειακό τους σπίτι αξίας 27 εκατομμυρίων λιρών στη Μαγιόρκα τον περασμένο μήνα. Το ζευγάρι είπε το «ναι» κάτω από μία αψίδα λουλουδιών στη Villa Yasmin, την οποία η σύζυγος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Κορίνα Σουμάχερ, αγόρασε το 2017 από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Η BILD ισχυρίστηκε ότι είναι «πολύ πιθανό» ο Μίχαελ να παρευρέθηκε στον γάμο της κόρης του, παρά την απουσία του από τη δημόσια ζωή από το 2013, όταν υπέστη σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια σκι.

Ωστόσο, τώρα, ένας κορυφαίος νευροχειρουργός αμφισβήτησε αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι «όλα δείχνουν πως η υγεία του δεν είναι καλή».

Μιλώντας στο Iltalehti, ο Γιούσι Πόστι, επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής και τραυματικών εγκεφαλικών κακώσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τουρκού στη Φινλανδία, είπε: «Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, δεν νομίζω ότι ζει μια πολύ ενεργή ζωή. Όλα δείχνουν πως η υγεία του δεν είναι καλή. Οι περισσότεροι κατάκοιτοι ασθενείς γίνονται τόσο εύθραυστοι και σκληροί που δεν είναι πλέον δυνατόν να τους σηκώσουν από το κρεβάτι μετά από τόσα χρόνια».

Με δεδομένες τις περιορισμένες πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ, ο Πόστι επιμένει ότι είναι πιθανό η κατάσταση του θρύλου της F1 να μην έχει αλλάξει.

«Αυτό υποδηλώνει ότι μάλλον είναι στην ίδια κατάσταση για την τελευταία δεκαετία. Αμφιβάλλω ότι έχει αλλάξει κάτι ξαφνικά σε αυτό το στάδιο», είπε.

«Τυπικά, οι ασθενείς αναρρώνουν μέχρι και δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια μετά το επίπεδο της ανάρρωσης παραμένει σταθερό. Ουσιαστικά, αυτού του είδους οι ασθενείς είναι πειραματικά μοντέλα στην καλύτερη περίπτωση», ανέφερε.

Μία δήλωση που κυκλοφόρησε σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα ενημέρωσε τους θαυμαστές ότι ο Σουμάχερ δεν βρισκόταν πλέον σε κώμα και ότι «συνέχιζε μια μακρά φάση αποκατάστασης», αλλά από τότε ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με την κατάστασή του.

Οι ισπανικές εφημερίδες ανέφεραν το 2020 ότι ο Σουμάχερ είχε μεταφερθεί μόνιμα σε σπίτι στη συνοικία Las Brisas, κοντά στο Andratx, στη νοτιοδυτική Μαγιόρκα, έπειτα από την διαμονή του ζευγαριού στην Ελβετία.

Οι φήμες ότι ο Σουμάχερ δεν μπορεί να μιλήσει υποστηρίχθηκαν από τον γιο του, Μικ, κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ του 2021 στο Netflix για τη ζωή του πατέρα του. Ο ίδιος είπε: «νομίζω ότι εγώ και ο μπαμπάς θα καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλον με διαφορετικό τρόπο τώρα».

Οι επιπτώσεις μιας τραυματικής εγκεφαλικής κάκωσης εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος, το σημείο και η σοβαρότητα του τραυματισμού, σύμφωνα με τον φιλανθρωπικό οργανισμό για εγκεφαλικές κακώσεις Headway.

Ο οργανισμός προσθέτει ότι τα συμπτώματα μιας εγκεφαλικής βλάβης είναι ευρέος φάσματος και περιλαμβάνουν από σωματικά προβλήματα, όπως διαταραχές ισορροπίας, πονοκεφάλους και ζάλη, έως γνωστικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές επιπτώσεις. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα μνήμης, κόπωση και θυμό.

Ο Πόστι συνέχισε: «υπάρχουν διάφορες επιπτώσεις από την εγκεφαλική βλάβη. Για παράδειγμα, ο τραυματισμός μπορεί να κάνει τον ασθενή να μην θέλει να επικοινωνεί με κανέναν άλλο πέρα από την άμεση οικογένειά του».

«Επίσης, μπορεί να συμβαίνει ότι κανείς άλλος πέρα από την άμεση οικογένεια του ασθενούς δεν μπορεί να τον διεγείρει αρκετά ώστε να επικοινωνήσει με ουσιαστικό τρόπο», συμπλήρωσε.

Μίκαελ Σουμάχερ

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση που έλαβαν οι θαυμαστές ήταν το 2023, όταν αναφέρθηκε ότι ο Σουμάχερ είχε μεταφερθεί με ένα σπορ αυτοκίνητο Mercedes AMG σε μια προσπάθεια να διεγερθούν οι περιοχές του εγκεφάλου που κάποτε χρησιμοποιούσε για τους αγώνες.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε πρόσφατα ότι οι καλεσμένοι του γάμου είχαν υποχρεωθεί να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς η οικογένεια δεν ήθελε κανείς να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες από τα ιδιωτικά δωμάτια της βίλας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail στον γάμο φέρεται να παρευρέθηκαν ο αδερφός του Μίχαελ, Ραλφ, και ο σύντροφός του Ετιέν Μποσκέ-Κασάν, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμάχη με την πρώην σύζυγο του Ραλφ, Κόρα, μετά τους ισχυρισμούς της ότι ένιωσε «σαν να την μαχαίρωσαν στην καρδιά» όταν ανακάλυψε ότι εκείνος είναι ομοφυλόφιλος.

Η βίλα διαθέτει ελικοδρόμιο και ο Σουμάχερ μεταφέρεται τακτικά από την κατοικία του στο Πορτ ντ’ Αντράτξ στο σπίτι τους κοντά στη λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία.

Η ιδιοκτησία εκτείνεται σε 15.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο και έναν τεράστιο κήπο με φοίνικες.

Τον περασμένο μήνα, δύο ύποπτοι, ο 53χρονος Γιλμάζ Τ. και ο 30χρονος γιος του από το Βούπερταλ της Γερμανίας, κατηγορήθηκαν μετά τη σύλληψή τους για φερόμενη απόπειρα διαρροής εικόνων του Σουμάχερ, οι οποίες τραβήχτηκαν μετά το σχεδόν θανατηφόρο ατύχημά του.

Φέρονται να είπαν στην οικογένεια Σουμάχερ ότι «δεν θα ήθελαν (οι φωτογραφίες) να δημοσιοποιηθούν» και «απαίτησαν εκατομμύρια» για να σταματήσουν τη διαρροή.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 19 Ιουνίου, μετέφεραν «μεμονωμένα αρχεία» στην οικογένεια για να αποδείξουν ότι είχαν πρόσβαση σε έγγραφα σχετικά με τον αστέρα της F1, απειλές που οι ερευνητές αργότερα έκριναν αξιόπιστες.