Οι πωλήσεις του SRT Viper έπεσαν σε σημείο που ανάγκασαν τους ανθρώπους της Dodge να διακόψουν την παραγωγή του. Σήμερα μετά από καιρό επανήρθε και κάνει απολογισμό.

Μετά από μια μεγάλη παύση της παραγωγής του Viper, λόγω χαμηλών (ανύπαρκτων) πωλήσεων, η Dodge ξεκινά πάλι να κατασκευάζει αυτοκίνητα, ελπίζοντας αυτή τη φορά το θρυλικό αμερικάνικο muscle car να γνωρίσει την αποδοχή των παλιών ημερών, όπου έφευγε σαν φρέσκο ψωμί από τις εκθέσεις της εταιρείας.

Την 1η Μαΐου έχοντας 756 απούλητα SRT Viper στις αποθήκες της, η Dodge πήρε την απόφαση να διακόψει την παραγωγή του. Αυτό το έκανε στις 14 Απριλίου, με τις συνέπειες να αγγίζουν και το εργατικό προσωπικό, αφού 91 από αυτούς έχασε τη δουλειά του.

Μερικούς μήνες μετά, στις 23 Ιουνίου η Dodge πήρε στους κόλπους της εκ νέου το Viper και ξεκίνησε τη συναρμολόγησή του σε μια ειδική έκδοση 2015, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και μια νέα καμπάνια, στην οποία θα δίνει έμφαση στο όνομα της.

Ωστόσο, από εκείνη τη μέρα έχουν διατεθεί μόλις 354 αυτοκίνητα σε όλη την Αμερική και ακόμα 70 στον Καναδά.

Με αυτά τα στοιχεία και δεδομένα, το μέλλον του Viper, ενός από τα αμερικάνικα σύμβολα των muscle cars, δεν δείχνει πολύ λαμπρό. Αν συνυπολογίσουμε, την υψηλή τιμή της, η οποία ξεπερνά τα 100.000 δολάρια και το γεγονός ότι από τον επόμενο χρόνο θα έχει να ανταγωνιστεί και την άγρια έκδοση του αντίπαλου δέους που ακούει στο όνομα Corvette Z06, η εικόνα γίνεται ακόμα πιο μαύρη για την «οχιά» της Dodge.

Πηγή: gazzetta.gr