Η νέα γενιά του Freelander θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα για το αγγλικό SUV, καθώς θα αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις και για πρώτη φορά στην ιστορία του πενταθέσια και επταθέσια διάταξη καθισμάτων.

Ειδικότερα, το νέο crossover θα λανσαριστεί το 2015 και η Land Rover τονίζει ότι θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, αφού θα πατά στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα του Evoque, την LR-MS, σε προσαρμοσμένη βεβαίως μορφή, ενώ κατά την κατασκευή του θα γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, που θα μειώσει το βάρος του νέου μοντέλου -αναφορικά με το υπάρχον- και κατ επέκταση θα βελτιώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες, το νέο μοντέλο θα τροφοδοτείται και από 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης ή πετρελαίου, τα οποία θα έχουν μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2, χωρίς να αποκλείονται και οι υβριδικές εκδόσεις.

Ως προς το στιλ, όπως φαίνεται και στην κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία ο αντικαταστάτης του Freelancer έχει αποκτήσει μια πιο επιθετική παρουσία, με μεγαλύτερη μάσκα μπροστά, περισσότερες γρίλιες αέρα και στενόμακρους προβολείς με φώτα ημέρας LED. Επίσης, φαίνεται ότι το παρμπρίζ είναι πιο κεκλιμένο, δημιουργώντας έτσι ένα πιο δυναμικό μοτίβο.

Τέλος, πηγές αναφέρουν ότι η Land Rover βρίσκεται σε φάση δοκιμών για το νέο Freelander, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο σε ένα από τα επερχόμενα Σαλόνια αυτοκινήτου, ενώ το λανσάρισμά του προβλέπεται την επόμενη χρονιά.

Πηγή: autotriti.gr