Ένας επιχειρηματίας στο Ηράκλειο δέχτηκε επίθεση από ένα τοκογλύφο που είχε δανειστεί χρήματα, με τη δικηγόρο του θύματος να κατηγορείται ότι παρείχε στον δράστη τις πληροφορίες που χρειάζονταν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρωί της Δευτέρας ο τοκογλύφος εισέβαλε στο εργοστάσιο που διατηρεί ο 69χρονος επιχειρηματίας στην περιοχή του Γαζίου. Με την απειλή λοστού υποχρέωσε τους εργαζόμενους να εξέλθουν και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αλυσίδα, ασφάλισε με λουκέτο την πύλη του εργοστασίου.

Ο επιχειρηματίας αφού ενημερώθηκε έφτασε στο σημείο, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει άμεσα την αστυνομία και τότε δέχτηκε την επίθεση.

Μετά από έρευνα λοιπόν, συνελήφθη την Τρίτη στο κέντρο του Ηρακλείου η δικηγόρος που είχε αναλάβει κάποιες από τις υποθέσεις του επιχειρηματία, κατηγορούμενη για απιστία και συνέργεια σε εκβίαση και διευκόλυνση σε τοκογλυφία, αφού παρείχε πληροφορίες σε αυτόν που, σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, τού είχε δανείσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και αξίωνε ένα πολύ μεγαλύτερο σε μηνιαία βάση.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, η δικηγόρος μετέφερε στον δράστη του ξυλοδαρμού τα οικονομικά στοιχεία του θύματος. Ο δράστης φαίνεται πως εκβίαζε τον επιχειρηματία, αποκτώντας μέσω της δικηγόρου, πρόσβαση στα οικονομικά του στοιχεία.