«Αυτά τα πράγματα τα είχαμε δει από το TikTok και νομίζαμε ότι δεν ήταν τόσο σοβαρά, επειδή και εκεί τα κάνανε για πλάκα» λέει ο μαθητής που έφτιαξε τα τρικάκια με τα ναζιστικά σύμβολα και τα πέταξε σε σχολείο στην Ανάβυσσο.

«Τιμωρήθηκα και κατάλαβα το λάθος μου» προσθέτει, μιλώντας στο Mega.

«Κολλούσαν αυτοκόλλητα, πέταγαν χαρτάκια στον πίνακα, κάτι τέτοια γινόντουσαν με σήματα των ναζί», «κόλλησαν κάτι παιδιά κάτι σβάστικες στους τοίχους. Κάτι χαρτιά είχαν ζωγραφίσει και τα κόλλησαν στους τοίχους» λένε μαθητές για τους δύο μαθητές που πέταξαν τα τρικάκια.

Έκαναν bullying σε 12χρονη

Μαθητές που είδαν ποιοι κόλλησαν τις αφίσες με το ναζιστικό περιεχόμενο, όταν ρωτήθηκαν από τους καθηγητές είπαν όλα όσα ήξεραν. Όπως καταγγέλλει πατέρας μαθήτριας, αυτό υπήρξε η αφορμή για να δέχεται το 12χρονο παιδί του απειλές.

«Βγαίνοντας από το φροντιστήριο, ταραγμένη, μου λέει ‘ήρθε μία συμμαθήτρια μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι με ψάχνουνε από την β’ γυμνασίου, με ψάχνει όλη η β’ γυμνασίου’. Αυτό ως υπερβολή προφανώς. Προφανώς και δεν την έψαχναν από την β’ γυμνασίου όλοι», ανέφερε ο πατέρας της 12χρονης.

Οι μαθητές αποβλήθηκαν από το σχολείο

Η διευθύντρια του γυμνασίου απέβαλε τα δύο αγόρια για τρεις ημέρες από το σχολείο.

 «Υπήρξε περιστατικό, που αν και σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή άμεσα και μεθοδικά, πράττοντας τα νόμιμα ως οφείλαμε, ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους» λέει η διευθύντρια.

«Έχουν ενημερωθεί αυτοί που πρέπει να ενημερωθούν από την εκπαιδευτική κοινότητα. Σίγουρα από πλευρά μας θα προσέλθουμε στις αρμόδιες δικαστικές πλέον αρχές» σημειώνει ο πατέρας της 12χρονης.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αρμόδια εισαγγελία.