Ακραία περιστατικά μπούλιγνκ λαμβάνουν χώρα σε σχολείο στην Ανάβυσσο, όπου ομάδα ανηλίκων με νεοναζιστικό υπόβαθρο έχει σκορπίσει τον τρόμο στους  μαθητές. Στο στόχαστρο της συμμορίας έχει μπει ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο δέχεται απειλές, με τον πατέρα της να αναγκάζεται να τη συνοδεύει παντού.

Οι μαθητές που είδαν ποιοι πέταξαν τα φυλλάδια και γέμισαν το σχολείο με αφίσες ναζιστικού περιεχομένου απευθύνθηκαν στους καθηγητές τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη συνέχεια να δέχονται απειλές και ακραίο μπούλιγνκ από τους δράστες. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής LiveNews υπάρχει πιθανότητα να μην συνδέονται μόνο με αυτό το περιστατικό οι απειλές που δέχεται η 12χρονη μαθήτρια.

«Την προηγούμενη βδομάδα, η μεγάλη μου η κόρη μου είπε ότι κάτι συμβαίνει με την μικρή. Μου είπε την ψάχνουν», ανέφερε αρχικά ο πατέρας της 12χρονης.

«Την ψάχνουν για να τη λιντσάρουν. Της είπα μην φοβάσαι εγώ είμαι συνεχώς μαζί τους», κατέληξε.

Η θέση της διευθύντριας για το περιστατικό

«Δυστυχώς η αύξηση της παραβατικότητας των μαθητών αυτής της ηλικίας σε πανελλήνιο επίπεδο είναι τεράστιο πλήγμα. Υπήρξε περιστατικό, που αν και σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή άμεσα και μεθοδικά, πράττοντας τα νόμιμα ως οφείλαμε ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους», έγραψε η διευθύντρια του σχολείου σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η σύνδεση με παλαιότερο περιστατικό

Τον περασμένο Ιούνιο η μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης ήταν το θύμα μιας υπόθεσης για την οποία σε βάρος του δράστη, ο οποίος είναι μαθητής του σχολείου, έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις Αρχές να ερευνούν προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα.