Το όνομα του Χαβιέρ Ριμπάλτα έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες ως βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Κονέ στην ΑΕΚ και έγκυρος Ιταλός δημοσιογράφος κάνει λόγο για οριστική συμφωνία πλέον.

Ο Ριμπάλτα είναι νεαρός, αφού είναι 44 ετών, είναι όμως και αρκετά έμπειρος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού ήταν επί χρόνια στη Γιουβέντους ως δεξί χέρι του πρώην αθλητικού διευθυντή Φάμπιο Παράτιτσι. Πέραν των «μπιανκονέρι», έχει εργαστεί επίσης σε Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ήταν και στη Μαρσέιγ, από την οποία αποχώρησε τον περσινό Οκτώβριο.

Όπως ανέφεραν ελληνικά ρεπορτάζ τις προηγούμενες μέρες οι συζητήσεις του με την Ένωση έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και η επιβεβαίωση έρχεται τώρα και από την Ιταλία, όπου ο έγκυρος δημοσιογράφος Νικολό Σκίρα έκανε λόγο για οριστικό deal ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όλα δείχνουν, επομένως, ότι τις επόμενες μέρες ο Ριμπάλτα θα ανακοινωθεί από την ΑΕΚ ως ο αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κονέ, με τον 44χρονο Καταλανό να έχει ήδη μιλήσει και με τον Ματίας Αλμέιδα αφού είχε βρεθεί για αρκετές μέρες στην Αθήνα ώστε να προχωρήσουν οι συζητήσεις με τον Μάριο Ηλιόπουλο.