Ο Σάσα Βεζένκοβ έμεινε μόλις ένα χρόνο στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς, οι General Managers των ομάδων όμως δεν τον ξέχασαν και το απέδειξαν με το να τον ψηφίσουν ως τον καλύτερο ξένο παίκτη που δεν αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ πήγε με όνειρα στις ΗΠΑ πριν ένα χρόνο αλλά τα πράγματα στους Κινγκς δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να αποφασίσει την επιστροφή του στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό, προκαλώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς του.

Το γεγονός ότι έφυγε τόσο νωρίς από το ΝΒΑ, όμως, δεν σημαίνει ότι οι ομάδες τον έχουν ξεχάσει, όπως έδειξα κι η ψηφοφορία των General Managers ενόψει της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το ποιος είναι ο κορυφαίος ξένος που δεν θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ φέτος, ο Βεζένκοβ ήταν πρώτος με το 30% των ψήφων και ακολούθησαν οι Νίκολα Μίροτιτς (23%), Έντι Ταβάρες (17%), Νόλα Τραορέ (10%), Ντζάναν Μούσα και Τσέντι Όσμαν (από 7%).

Σε ό,τι αφορά το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, το 83% των GMs πιστεύει ότι θα θριαμβεύσουν ξανά οι Μπόστον Σέλτικς, το 13% βλέπει τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και το 3% ψήφισε τους Ντάλας Μάβερικς.

Αναφορικά με τον MVP, ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ πήρε το 40% των ψήφων και δεύτερος ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς με το 30%.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους καλύτερους σε κάθε θέση, ως πόιντ γκαρντ ψηφίστηκε ο Ντόντσιτς με 37%, καλύτερος σούτινγκ γκαρντ ο Άντονι Έντουαρντς με το 33%, καλύτερος σμολ φόργουορντ ο Τζέισον Τέιτουμ με 47%, καλύτερος πάουερ φόργουορντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 77% και καλύτερος σέντερ ο Νίκολα Γιόκιτς με 87%.