Για παθολογική ζήλια του πάτερα του κάνει λόγο ο μικρότερος γιος από τα συνολικά τέσσερα παιδιά του ιερέα από τα Χανιά που κατηγορείται ότι χτυπούσε, βίαζε και κακοποιούσε επί 50 συναπτά έτη τη σύζυγό του.
Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα όταν τα παιδιά της πρεσβυτέρας ανακάλυψαν ένα ημερολόγιο που κρατούσε η 64χρονη σήμερα γυναίκα και μέσα σε αυτό αναγράφονται όλα τα βασανιστήρια που βίωνε από 14 ετών όταν παντρεύτηκε τον ιερέα που έμελλε να την κακοποιεί για μισό αιώνα.
Ο γιος της πρεσβυτέρας, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews περιγράφει μερικά από τα περιστατικά που αναγράφονται στο επίμαχο ημερολόγιο που «έκαψε» τον ιερέα.
«Ένα γράμμα 19 σελίδων, το οποίο απευθύνει στον πατέρα μου να το διαβάσει, το οποίο δεν του το διάβασε ποτέ. Γιατί δεν μπορούσε η γυναίκα να του μιλήσει, δεν μπορούσε να του ορθώσει ανάστημα. Δεν την άφηνε να κάνει μπάνιο, δεν την άφηνε να πλύνει τα δόντια της, δεν την άφηνε τίποτα. Της έσκιζε τα ρούχα, την είχε κουρέψει μια φορά. Δεν την άφηνε να βαφτεί, να βάλει αρώματα. Άπειρα πράγματα, άπειρα πράγματα. Άπειρα πράγματα», περιγράφει αρχικά.
«Η μητέρα μας θέλει να τιμωρηθεί»
Αρχικά, η πρεσβυτέρα δεν επιθυμούσε την τιμωρία του συζύγου της, ωστόσο, ψάχνει δικαίωση τώρα, αναφέρει ο μικρότερος γιος της οικογένειας.
«Η μητέρα μας πλέον θέλει να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος. Τις πρώτες μέρες είχε ένα δισταγμό αλλά είδε τι έγινε κατάλαβε, τι έγινε και τώρα ψάχνει δικαίωση κι αυτή. Έχει περάσει τόσα, μια ταλαιπωρημένη ψυχή», λέει ο γιος του ιερέα.
Χωρισμένοι σε δύο «στρατόπεδα»
Ο μικρότερος γιος της οικογένειας και η αδερφή του στέκονται στο πλευρό της μητέρας τους, ενώ τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του παίρνουν αποστάσεις από όσα έχουν ακουστεί από την πλευρά της πρεσβυτέρας, ενώ έχουν εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.
«Παρακολουθούμε εμβρόντητοι γνωστούς και αγνώστους, «επαΐοντες» και μη, να δικάζουν, να καταδικάζουν, να ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος σε οικογενειακή μας υπόθεση, εκδηλώνοντας απωθημένα, προσβάλλοντας βάναυσα πρόσωπα, τιμές και υπολήψεις. Κι εμείς επιθυμούμε την Δικαιοσύνη και την επισκόπηση της υπόθεσης στα πραγματικά της όρια και όχι στις υπερβολές και φαντασιώσεις. Δεν επιθυμούμε την ανθρωποφαγία, τη μικροπρέπεια, τα απωθημένα, την προσβολή – καταρράκωση ανθρώπων και υπολήψεων».