Το πρωτότυπο 2θέσιο Italdesign Giugiaro Parcour, με τις ξεχωριστές πόρτες, που ανοίγουν προς τα πάνω είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη το Μάρτιο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, που έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία μηχανικά και αισθητικά από τις Lamborghini, έλαβε μέρος και στις πίστες του φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το πρωτότυπο μοντέλο να βγει εκτός πίστας, να προσκρούσει στα προστατευτικά και να στριφογυρίσει αλλεπάλληλα πάνω σε αυτά.

Υπήρξαν επομένως εκτεταμένες ζημιές στο αμάξωμα, κυρίως στο πλάι και το πίσω μέρος, γι’ αυτό κλήθηκε γερανός για να το μεταφέρει.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το πρωτότυπο Italdesign Giugiaro Parcour φέρει έναν 5,2 λτ. V10 κινητήρα (από τη Lamborghini Gallardo), που αποδίδει 550 ίππους κι ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δλ, ενώ φτάνει τα 320 χλμ. τελική!

Μάλιστα, μέσω ενός αυτόματου 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, που φέρουν 22άρες ζάντες αλουμινίου.

Πηγή: autotriti.gr