Στα χέρια ήρθαν φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, εκπρόσωποι μίας φοιτητικής παράταξης θέλησαν να κολλήσουν αφίσες σε τοίχους του κτιρίου αν και η αφισοκόλληση πλέον απαγορεύεται, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος που ισχύει εδώ και έναν χρόνο.

Η αφισοκόλληση γίνεται πλέον οριοθετημένα, σε πάνελ και όχι στους τοίχους.

Εκπρόσωποι άλλης φοιτητικής παράταξης αντέδρασαν και άρχισαν να ξεκολλούν τις αφίσες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση και τελικά οι φοιτητές να έρθουν στα χέρια!

Όπως αναφέρει το Cretalive, ο καβγάς έγινε μεταξύ περίπου οκτώ φοιτητών στον εξωτερικό χώρο του τμήματος, ενώ υπήρχε και ένας όχλος που υποστήριζε τη μία ή την άλλη πλευρά. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και έτσι δε χρειάστηκε να κληθεί το ΕΚΑΒ ή η αστυνομία.

Η γενική συνέλευση του τμήματος, με ανακοίνωσή της: «καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τα πρόσφατα, μεμονωμένα και πρωτοφανή για το Τμήμα κρούσματα βίας και εκφοβισμού που εκδηλώθηκαν από ελάχιστους.

Επίσης, καταδικάζει οποιαδήποτε λεκτική και συκοφαντική επίθεση σε πρόσωπα της φοιτητικής κοινότητας με σκοπό τον εκφοβισμό και το διασυρμό τους, με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο κι αν αυτή εκδηλώνεται.

Τα γεγονότα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν περιστατικά που διαδραματίστηκαν στους χώρους του Τμήματος και τα οποία καταδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού προς τους κανονισμούς του Τμήματος και την πρόθεση επιβολής μιας μειοψηφικής άποψης στους πολλούς.

Το Τμήμα είναι πάντα ανοιχτό σε συζήτηση για τα αιτήματα των φοιτητών του».