Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν την ισότητα και την ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί με βάση τις αρχές της ισότητας και της ενσωμάτωσης στον χώρο των επιχειρήσεων, κάτι που θα συνεχίσει να πράττει με συνέπεια και υπευθυνότητα στο μέλλον.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου για τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις,  από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας, κ. Σταύρου Μηλιώνη.

«Ο Δήμος Αθηναίων είναι από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, και αυτή η κίνησή μας έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα. Ουσιαστικό, διότι ο Δήμος Αθηναίων είναι ένας μεγάλος εργοδότης με περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους/ες και με αυτή την κίνηση, δεσμευόμαστε για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την ισότητα και τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και αποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Έχει όμως και συμβολικό χαρακτήρα, γιατί ως ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ελπίζουμε ότι θα δώσουμε το παράδειγμα και θα παρακινήσουμε και άλλους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετέχουν στο Δίκτυο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας.

Ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής της Χάρτας Διαφορετικότητας Ελλάδας, δήλωσε: «Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή του για την προώθηση ίσων ευκαιριών και την προάσπιση της ισότητας των φύλων στη δημόσια διοίκηση. Είναι μεγάλη μας χαρά να καλωσορίζουμε τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας μας στην κοινότητα αυτών που εργάζονται για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, όχι μόνο στον εργασιακό τομέα, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία».

Μέσα από την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί την υπόσχεσή του για τη διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, το οποίο σέβεται τη διαφορετικότητα των εργαζομένων, προάγει και ενισχύει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου, καταπολεμά κάθε μορφή διάκρισης και παρέχει την κατάλληλη πληροφόρηση και εκπαίδευση στους εργαζόμενους, αναφορικά με θέματα διαφορετικότητας και ένταξης.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.